Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2009 16:46 - Мъжете нямат нужда от съвети в модата
Автор: julia13 Категория: Други   
Прочетен: 1166 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Мъжете нямат нужда от съвети в модата

image

Vogue / zar.bg

Мъжката мода допринася вече за 50 на сто от оборота на марката Dolce & Gabbana, казват дизайнерите Стефано Габана и Доменико Долче в интервю за вестник "Стампа".

"Мъжката мода стана толкова важна, колкото и женската, защото мъжете се промениха изключително. Днес те вече се чувстват свободни и не се страхуват дали ще бъдат съдени. Влизат сами в магазините и си избират продуктите, без да имат нужда от съвети. По-рано, за да купиш маркова дреха, трябваше да си гей или екстравагантен", казва Стефано Габана.

"За разкрепостяването обаче допринесоха спортистите и футболистите, които преведоха модните тенденции на популярен език.

Първият, който се осмели повече в тази сфера, беше Дейвид Бекъм с обецата си и с по-различната си прическа. Той беше и по-смел в избора на цветове... последваха го и други.

Ние сме обличали "Милан", националния отбор по ръгби и по плажен футбол. Спортът винаги ни е харесвал. Аз самият ходех на фитнес и тежести, но трябваше да прекъсна, защото ме боляха ръцете. Доменико пък е запален по Формула 1 и по футбола", коментира Габана.

Двамата дизайнери продължават да правят "мониторинг" на желанията на клиентите си по същия начин, както и преди 24 години - наблюдавайки младите хора в баровете и по улиците, пише prontosofia.

Въпреки кризата Долче и Габана не се притесняват да предлагат на хората лукс. "Ние работим върху естетическото чувство и трябва да предлагаме мечти, а креативността струва пари. За да се отличаваме от другите, трябва да предлагаме неща, които не могат да се копират, а те са скъпи. Не всичко е за всички.

По ревютата ни могат да се видят и якета от крокодилска кожа за 30 000 евро едното, които реализираме по мярка. Има хора, които си ги поръчват - поне 30-ина души правят подобни поръчки. По-добре, отколкото да продаваш тениски по 15-20 евро едната".

Според Долче и Габана днес почти са изчезнали личностите, които служат като модели за останалите.

"Единствено Мадона продължава да бъде модел, който се имитира от другите. Виктория Бекъм също е като фар и не е толкова антипатична, колкото изглежда. Като повечето англичанки и тя изглежда малко "опъната", но това е само срамежливост. Това е като защитна маска, която пада сред приятели и разкрива една много приятна жена".



Тагове:   модата,   мъжете,   нужда,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: julia13
Категория: Други
Прочетен: 1705769
Постинги: 484
Коментари: 2027
Гласове: 18279
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930