Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2009 20:51 - Тренирайте мозъка си с шоколад, секс и месо
Автор: julia13 Категория: Други   
Прочетен: 1115 Коментари: 0 Гласове:
0



ТрТренирайте мозъка си с шоколад, секс и месо енирайте мозъка си с шоколад, секс и месо
Тренирайте мозъка си с шоколад, секс и месо
Изследователи откриха начин да държат мозъка в тонус. Както се казва в книгата „Научете се да тренирате мозъка си“ (Teach Yourself Training Your Brain), най-добрият начин да развивате интелекта си, е да се занимавате повече със секс, да ядете черен шоколад, а за закуска да ядете студено месо. Същевременно авторите на книгата – Тери Хорн и Саймън Утън предупреждават, че диетите на основата на обезмаслени продукти могат да се отразят негативно на умствените ви способности. Авторите твърдят още, че учените отдавна са развенчали разпространения мит за това, че с възрастта трудоспособността на мозъка неминуемо се влошава.

Оказва се, че с това явление може да се преборим, защото умствените способности не са програмирани на генетично ниво, а в по-голямата си част зависят от начина на живот.

Намаляването на когнитивните способности не само може да се избегне в старческите години, но и постоянно да се подобряват през целия живот, пише Daily Mail.

В книгата се разглежда въпросът как начина на хранене, обкръжението и стресът влияят на умствените способности. На читателите, които искат да развиват интелекта си, са предложени съвети и упражнения за тренировка на мозъка.

Според авторите на книгата половите сношения повишават съдържанието на хормона оситоцин в кръвта, който кара мозъка на човека да намира необичайни, нетипични решения. А повишаването на нивото на серотонин стимулира креативното и логическото мислене.

Колкото до храненето, то, както твърдят авторите, в черния шоколад се съдържат вещества – като магнезий и антиоксиданти, които подобряват снабдяването на мозъка с кислород.

В книгата се препоръчва също за закуска да се яде студено месо. То дава много енергия на организма и подпомага по-доброто усвояване на хранителните вещества.



Тагове:   шоколад,   месо,   мозъка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: julia13
Категория: Други
Прочетен: 1706353
Постинги: 484
Коментари: 2027
Гласове: 18279
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930