Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2012 15:44 - Срещата ми с Клаус Кенет
Автор: rezervista Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2665 Коментари: 0 Гласове:
2



Привет на всички!

 Поводът да ви пиша е срещата ми с един уникален човек от нашето съвремие, който накратко ни разказа живота си в храма "Света София". Името му е Клаус Кенет и е написал автобиографичната книга "2 милиона километра в търсене на любовта". От един сайт научих, че е роден през 1945г. в Германия. Лично той сподели, че майка му го е пратила в римокатолическата църква, където обаче е бил подложен на сексуално насилие, жертва на педофилия, както стотици и хиляди деца вероятно по света, защото абатите не могат да се женят. Та вместо да се отчае от живота от голямото страдание той е решил да намери истината за религията и любовта, да намери Бога! За съжаление или за щастие е минал през един от най-дългите пътища.

Започнал е от еврейската религия, но не съвременната, а по откровението на Стария завет, която изповядват обикновените и истински евреи. За нея той каза, че е духовно събличане на стария човек, но няма го новия човек. Бил е и мюсюлманин, но за него исляма е една законническа смесица от юдаизъм и християнство - няма и дума за любов.

Ходил е и до Тибет и Непал упоритият германец като за Буда е научил, че е имал гениални и истински прозрения, но големият му недостатък е бил, че се е родил 500 години преди Иисус Христос!? 3 години и половина е изучавал и практикувал медитация и йога. И е постигнал целта - мълчанието на мисълта, но се почувствал много депресиран и самотен. Да постигнеш “нирвана”, т.е. спокойствие и тишина  е голяма самозаблуда и манипулация, нещо много противоестествено. Самият Клаус Кенет ни помоли да се опитаме да мълчим 10 секунди без да мислим. Беше ни трудно. Разказа ни пример дори с Мартин Лутер, който обещал награда на човек, ако каже "Отче наш" без да се разсейва.  Човекът, не успял да издържи на пръв поглед лесния изпит, защото се замислил за наградата. Мисълта е естественото движение на нашия ум и единственото ни задължение е да го насочваме в правилната посока!

Клаус Кенет си призна, че няколко години е бил и наркоман и това са били едни от най-трудните години от живота му.

Първият истински обичащ християнин, с когото се е запознал е била .. Майка Тереза.  Да, и в Индия е живял, където местните жители редовно си измиват греховете в голямата река Ганг, но няма кой да им отвори вратата за Рая въпреки, че имат 3 милиона богове, начело с многоръката Кали.

 

Посещавал е и Андите г-н Кенет, но дали там е чул за Православието - не съм сигурен. Последният му духовен наставник е бил не кой да е, а “светецът на нашето време”/по неговите думи/ архимандрит Софроний Сахаров. Последният е живял и ръководил православен манастир в Есекс, Англия. За него има няколко книги написани, но Човекът пропътувал няколко милиона километра в търсене на любовта сподели за архимандрит Сахаров, че в неговата личност е намерил това, което е търсил и оттогава е много щастлив. Вече е на 64 години, а през последните 10 се радва на истинско щастие. Преди е бил пристрастен към наркотици, а сега е пристрастен към Причастието с Христос и светата Литургия! 

Клаус Кенет - едно дете родено в разрушена от война Германия, след 40 години търсене на истината и любовта на нашата малка планета е достигнал до извода, че Православната вяра в Бога е най-ценното съкровище на света. Не искам да ви поучавам, а да ви подтикна да отидете до най-близкия храм и да потърсите това съкровище, което този уникален човек е намерил след толкова много усилия!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rezervista
Категория: Лични дневници
Прочетен: 204234
Постинги: 90
Коментари: 50
Гласове: 81
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031